Vibrate!festival este organizat de Asociația Culturală ”Paul Constantinescu”, având ca partener principal Primăria Brașov – proiect finanțat de Consiliul Local Brașov, iar ca și co-organizator Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Depoul de Artă din Brașov. Timp de o săptămână, Vibrate!festival propune o abordare nouă a muzicii de cameră și a artei spectacolului, frumusețea patrimoniului arhitectural al Brașovului, dialogul cu un public divers și dialogul dintre muzică și arte fiind cele trei direcții principale ale festivalului.

Vibrate Festival

Prin intermediul muzicii de cameră, Vibrate!festival își dorește să pună în valoare și să promoveze patrimoniul arhitectural al Brașovului. Concertele a loc în spații alternative, neconvenționale: Biserica Neagră, Biserica romano-catolică Sf. Petru și Pavel, Colegiul Andrei Șaguna, Muzeul ”Casa Mureșenilor”, Sinagoga, Bistro de l’Arte, Bastionul Țesătorilor, Centrul Cultural Reduta, Aula Universității Transilvania, Librăria Șt. O. Iosif din Brașov, Rockstadt și Tipografia Coffee & Tea House din Brașov.

Timp de o săptămână, muzica de cameră este subiect de dialog, prin intermediul muzicienilor, între categorii sociale diverse, unele dintre ele mai puțin obișnuite cu sălile de concert. Noutatea pe care o aduce Vibrate!festival este aceea că, înainte și după unele concerte, între invitați și muzicieni există un dialog prin care muzicienii pot evoca experiența lor muzicală și umană.

Mai multe detalii despre festival se pot afla pe site-ul www.vibratefestival.ro și pe pagina de facebook a festivalului: https://www.facebook.com/vibratefestival