Ştiaţi că data de 2 aprilie este a fost declarată Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului?

De șase ani, în preajma acestei zile, Asociaţia pentru Muzică, Artă şi Cultură şi Asociaţia Help Autism, cu susţinerea Kaufland România, desfăşoară un proiect comun de informare şi conştientizare şi, în acelaşi timp, o campanie de strângere de fonduri în beneficiul copiilor care suferă de Tulburări de Spectru Autist (TSA).
Concertul caritabil „Suflet în Culori” a luat fiinţă în 2014 ca o îmbinare a dorinţei Asociaţiei pentru Muzică, Artă şi Cultură de a oferi sprijin pentru persoane aflate în dificultate şi a obiectivului Asociaţiei Help Autism – de a susţine recuperarea copiilor diagnosticaţi cu autism.
Prin organizarea acestui concert caritabil urmărim strângerea de fonduri prin simpla participare a publicului larg la un concert de calitate, contribuind astfel la fondurile necesare susţinerii activităţii Asociaţiei Help Autism. Despre Asociaţia Help Autism – http://www.helpautism.ro

Despre autism:

1 copil din 68 suferă de autism.
Autismul este o afecţiune considerată drept una dintre cele mai frecvente tulburări ale copilăriei, mai frecventă decât cancerul, diabetul şi sindromul Down. Statisticile internaţionale ne arată că 1 din 68 de copii suferă de autism, iar datele înregistrate în ultimii ani în România indică o creştere continuă a numărului acestora.
Tulburarea de spectru autist poate să apară în orice familie, indiferent de rasă, etnie, zonă geografică sau nivel de educaţie. Nu se poate vindeca, dar cu intervenţie terapeutică timpurie intensivă, până la 50% dintre copiii cu autism pot duce o viaţă independentă.
Fără terapie de recuperare, simptomele autismului se agravează în timp. Din păcate, acest tratament este de durată şi foarte costisitor şi, cel puţin deocamdată, legislaţia din România este deosebit de greoaie si decontarea lui prin asigurările sociale este aproape inexistent.

Iată de ce o campanie de strângere de fonduri se impune, pentru ca tot mai mulţi copii să poată beneficia de terapie adecvată, pentru a reuşi integrarea lor în şcoală şi societate.

Ediții: